МАТИЦИ Apis mellifera macedonica

800.00 ден

Матиците се млади селектирани бележани во кафез со упатство за внесување во пчелното семејство.

Почитувани колеги, да ја продолжиме традицијата и следнава 2024 година со одгледување на пчелни семејства кои имаат квалитетни матици и се одликуваат со добри производни особини од нашата автохтона популација на медоносни пчели.

Матиците се млади селектирани бележани во кафез со упатство за внесување во пчелното семејство. Одбрана е најдобрата линија која се карактеризира со мирна пчела, медопродуктивност и изразено хигиенско однесување (отпорна на болести).

Цена на една матица: 800 мкд

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празнаВрати се