ПРИРОДЕН МЕД СО ЃУМБИР

350.00 ден700.00 ден

Комбинацијата од мед и ѓумбир се користи во многу земји како традиционален лек кој има мошне поволен ефект врз здравјето на луѓето. Ѓумбирот е познат по своите анти-канцерогени својства и неговата лековитост е призната и се променува како во лекувањето во минатото така и во медицината во денешно време.

ШИФРА: 007 Категорија: Ознаки: ,

Комбинацијата од мед и ѓумбир се користи во многу земји како традиционален лек кој има мошне поволен ефект врз здравјето на луѓето. Ѓумбирот е познат по своите анти-канцерогени својства и неговата лековитост е призната и се променува како во лекувањето во минатото така и во медицината во денешно време.

Здравствени придобивки од комбинацијата мед и ѓубир:

 • Респираторни проблеми или проблеми со дишните патишта: Комбинацијата на мед со ѓубир делува мошне ефикасно обезбедувајќи инстантно намалување на симптомите на кашлицата, настинките проследени со кашлица и воопшто на сите видови настинки, исто така при болки во грлото и течење на носот
 • Астма:Исто така, комбинацијата на мед со ѓумбир може да биде ефикасен лек кој ги лечи и намалува симптопмите на астмата
 • Проблеми со варењето:Медот и ѓумбирот е добар за стимулирање на органите за варење заради добрите дигестивни својства на ѓумбирот. Поради тоа што и ѓумбирот и медот имаат својства на моќни антиоксиданси тие го подобруваат имунитетот. Затоа конзумирањето на едно лажиче направен од мед и ѓумбир е многу корисно за оние со ослабен дигестивен систем.
 • Подобрено варење: Ѓумбирот помага во разложувањето на протеините и така го потпомага варењето. Овие својства на ѓумбирот помагаат при проблеми со стомачните гасови и при болки во стомакот. За лечење на овие проблеми со варењето и при болки во стомакот треба да се изедат неколку мали, свежи парчиња од корен од свеж ѓумбир веднаш после оброкот.
 • Намалување на менструалните тегоби:Повторно, својтвата на ѓумбирот кои ја спречуваат појавата на грчеви на мускулите можат да бидат ефикасно средство и за олеснување на менструалните тегоби.
 • Ѓумбирот е многу ефикасен лек кој се користи на различни начини за лечење болки во грлото. Всушност, ѓумбирот може да се користи како лек за настинки и грип, што најчесто се и главните причини за болки во грлото.

 

За подетални информации и нарачка на моб 078 304 665. Иван

0
  0
  Кошничка
  Вашата кошничка е празнаВрати се