МАТИЧЕН МЛЕЧ

150.00 ден1,500.00 ден

Матичен млеч е концентрација на аминокиселини, витамини , хормони и други за организмот важни компоненти кои благодарејќи на својот богат состав и идеални односи претставува драгоцен биостимулатор на организмот.

Исчисти
ШИФРА: 003 Категорија: Ознаки: ,

Опис

Здравствените подобрувања од матичен млеч:

  • ги подмладува клетките, надоместувајќи ги материите кои им недостигаат.
  • го зголемуваат тонусот и отпорноста на кожата
  • ја смирува вознемиреноста и лошото расположение
  • забрзува зараснување на коските
  • со анаболичко влијание доведува до развивањето на ткивото
  • забрзува зацелување на раните, воспалени чиреви, ја намалува болката
  • го зголемува бројот на црвените крвни зрнца и имунолошките клетки
  • може да има извесно антиканцерогено влијание
  • делува хепатопротективно

Матичен млеч е концентрација на аминокиселини, витамини , хормони и други за организмот важни компоненти кои благодарејќи на својот богат состав и идеални односи претставува драгоцен биостимулатор на организмот.

Матичен млеч е мултивитамински производ со сложен хемиски состав.

Матичен млеч е густа супстанца, слична на кисело млеко, со сивкасто бела боја, киселкаст до неодреден фкус и специфичен мирис.

Матичен млеч содржи белковини, аминокиселини, јаглеро хидрати, масти, минерални материи, ензими и многу витамини.

Во млечот се пронајдени аминокиселини вклучувајки ги и сите есенцијални

Од олигоелементите во млечот се пронајдени: железо, магнезиум, манган, бакар, калиум, хром, сребро, кобалт, алуминиум, бизмут, злато

Во млечот има нуклеинска киселина и ензими: инвертаза, амилаза, ацетилхолин и др

Матичен млеч има антибактериско дејство (бактериостатско и бактерицидно)

Значи матичен млеч го содржи сето она што е потребно за изградба и опстанок на живиот организам.

За подетални информации и нарачка на моб 078 304 665. Иван

Дополнителни информации

Пакување:

1гр., 10гр.