Пчеларството сè повеќе се сфаќа како сериозна дејност и можност за успешен семеен бизнис. Потенцијалот и перспективите кои ги нуди државава за развој на оваа гранка се големи. Токму затоа потребна е поголема искористеност на сите ресурси, постојана едукација на пчеларите и истражување на можностите да се дојде до поголеми приноси во пчеларството.

Токму на оваа тема, а и за останати пчеларски прашања, говори Иван Додевски, сопственик на пчеларската фарма „Додевски“, во емисијата „Профит“ емитувана на „Наша ТВ“. Младиот, но искусен Додевски е пример за успешен пчелар, кој би требало да го следи секој оној кој има намера на пчеларството да смета како сериозен семеен бизнис.

Комплетната емисија „Профит“ посветена на пчеларството погледнете ја во следниве видеа:

1 дел  https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=QhYvB5FqSs4

2 дел  https://www.youtube.com/watch?v=Ya-fXtIHWxk

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празнаВрати се