За Пчеларите

ПОКАНА ЗА НАСТАНОТ „ПЧЕЛАРСКИ ДЕН – ЗНАЕЊЕ И ДРУЖЕЊЕ 2018“

ПОКАНА ЗА НАСТАНОТ „ПЧЕЛАРСКИ ДЕН – ЗНАЕЊЕ И ДРУЖЕЊЕ 2018“

Македонското здружение за заштита на македонската автохтона медоносна пчела (Apis mellifera macedonica) – MacBee, со задоволство Ви го претставува настанот „Пчеларски ден – знаење и дружење 2018“. Настанот ќе понуди повеќечасовна програма која вклучува презентации од...

АКТИВНОСТИ НА ПЧЕЛАРИТЕ ВО МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ

АКТИВНОСТИ НА ПЧЕЛАРИТЕ ВО МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ

Во периодот на месец  декември пчелите се наоѓаат во зимско клубе. Треба да им се обезбеди максимален мир да нема вознемирувања, освен дотолку тоа  е неопходно. Пчеларот иако нема големи обврски околу пчелите треба да има навика да ги набљудува пчеларниците. Пчелните...

Правилна вентилација – предуслов за успешно презимување

Правилна вентилација – предуслов за успешно презимување

Покрај неопходната здраствена заштита и правилна и навремена прихрана на пчелните семејства, за успешно презимување потребно е на истите да им се обезбеди правилна вентилација. Правилната вентилација е условена од повеќе фактори и постапки кои пчеларот ги спроведува...

Активности во месец октомври

Активности во месец октомври

Во овој месец пчелната паша е речиси целосно престаната, па поради тоа и матиците видно престануваат со полагање на јајца. Намалувањето на пчели или умирање на старите и истоштени е нормална појава во овој период од годината, бидејки сега се припрема пчелното...

За Пчеларите

Препорачани производи

Занимливости

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празнаВрати се