Млечот го стимулира растењето и развојот а го забавува стареењето. Ја има силата на мајчиното млеко бидејки основна функција му е во кошницата да ја создаде матицата три пати потешка од другите пчели која живее 72пати подолго од нив и е најплодното суштество на Планетава. Затоа млечот на децата им овозможува нормален развој а на возрасните биолошки им ја зајакнува и помладува секоја клетка и ја штити од болести.

Матичниот млеч го зајакнува имунолошкиот систем и ја зголемува отпорноста од инфекции затоа што биостимулаторите во млечот силно го поттикнуваат создавањето на антителата и на леукоцитите. Природните антибиотици во млечот го неутрализираат или го уништуваат големиот број на бактерии и вируси предизвикувачи на најтешките инфекции и воспаленија: од грип и кариес до жолтица и миокардисот.

Матичниот млеч благопријатно влијае на нервниот и кариоваскиларниот систем бидејки ја подобрува циркулацијата на крвта. Го ублажува уништувањето на нервните клетки, го нормализира крвниот притисок, го забавува процесот на склероза на крвните садови, ја спречува појавата на проширени вени, инфаркт на миокардот и поремедување на венската циркулација и го забрзува излекувањето на веќе постојните болести.

0
    0
    Кошничка
    Вашата кошничка е празнаВрати се