Занимливости

Будење на организмот со природен мед во чаша топла вода

Будење на организмот со природен мед во чаша топла вода

Веројатно сте слушнале дека многу луѓе пијат наутро на гладно топла вода со мед. Ваква пракса е многу полезна за организмот. Вкусниот пијалок е одлична замена за кафе и го буди организмот, а потребни се само 7 минути за да се ресорбира целосно. Додадете 1 супена...

Здравје наспроти болест! МАТИЧЕН МЛЕЧ-Пчеларство ДОДЕВСКИ

Здравје наспроти болест! МАТИЧЕН МЛЕЧ-Пчеларство ДОДЕВСКИ

Матичниот млеч е познат одамна. Тој бил редок и драгоцен лек кој се чувал само за најбогатите слоеви. Кинезите и Русите веќе одамна го истражуваат неговото моќно влијание на нашето здравје и досега откриле многу чудесни својства на овој природен лек. Тој е еден од...

ПЧЕЛНИТЕ ПРОИЗВОДИ СПОМНУВАНИ ВО БИБЛИЈАТА И КУРАНОТ

ПЧЕЛНИТЕ ПРОИЗВОДИ СПОМНУВАНИ ВО БИБЛИЈАТА И КУРАНОТ

Во БИБЛИЈАТА и КУРАНОТ, се препорачува јадењето на мед како здрава храна и лек за сите болести. Во средниот век многу народи од светот го користеле медот како состојка во слатки јадења, а од тоа време потекнува и употребата на медовината како значаен пијалок. Сестрани...

КАКО ДА ПОДГОТВИТЕ МАТИЧЕН МЛЕЧ СО ПРИРОДЕН МЕД

КАКО ДА ПОДГОТВИТЕ МАТИЧЕН МЛЕЧ СО ПРИРОДЕН МЕД

Препорачливиот однос матичен млеч:мед е 1г : 100г. Најдобро е да се користи кристализиран мед, кој се става во емејлиран или порцелански сад, се додава млечот и се меша со дрвена лажица додека на површината не се појави бела пена. Добиената смеса потоа се распределува...

Што е тоа кристализиран мед или во народот познат како шеќердисан мед?

Што е тоа кристализиран мед или во народот познат како шеќердисан мед?

Многу потрошувачи на мед, при купувањето одбегнуваат да набават мед кој е кристализиран и исклучиво бараат течен. Поради тоа многу производители на мед, се обидуваат да го задоволат вкусот на потрошувачите и својот кристализиран мед го доведуваат до привлечна течна...

МЛЕЧОТ И ЗДРАВЈЕТО I-дел

МЛЕЧОТ И ЗДРАВЈЕТО I-дел

Млечот го стимулира растењето и развојот а го забавува стареењето. Ја има силата на мајчиното млеко бидејки основна функција му е во кошницата да ја создаде матицата три пати потешка од другите пчели која живее 72пати подолго од нив и е најплодното суштество на...

Прополисот дејствува антибактерицидно, антигабно и антивирусно – чувар на нашето здравје I- дел

Прополисот дејствува антибактерицидно, антигабно и антивирусно – чувар на нашето здравје I- дел

Специфичниот состав на прополисот ја одредува неговата употреблива вредност како производ со изразени биолошки активности, кои во некои европски земји (Германија, Швајцарија) се третира како лек, а во повеќе други (Австрија, Франција, Шпанија, Јапонија, Бразил, САД)...

МЕДОТ ПОДОБАР ОД ЛЕКОВИ

МЕДОТ ПОДОБАР ОД ЛЕКОВИ

Медот е традиционален лек за воспаление на грлото, студии потврдиле дека е поделотворен дури и од медикалентите што се препишуваат во таков случај. Благодарение на своите антивирусни, антибактериски и антигабични својства, медот ги спречува инфекциите, го зајакнува...

Препорачани производи